Prima vizita a bebelusului in cabinetul medicului dentist

haine de blana pentru dama
Haina de blana naturala – varianta ecologica de a fi la moda
octombrie 12, 2019
anticariat online
Motive pentru a fi parte a unui club de carte
octombrie 31, 2019

Prima vizita a bebelusului in cabinetul medicului dentist

stomatologie copii

Controalele dentare sunt foarte importante pentru mentinerea sanatatii dentare a copiilor, indiferent cat de mici sunt acestia. Controalele dentare ar trebui sa inceapa imediat ce bebelusului ii apar primii dintisori. Temelia pentru dinti permanenti sanatosi este construita in primii ani ai copilului; cu cat se incepe mai devreme cu igiena dentara, cu atat rezultatele vor fi mai bune.

Exista o serie de motive care fac ca igiena dentara si controlul regulat sa fie importante, in special pentru copiii mici. Toata lumea, inclusiv copiii, prezinta riscul aparitiei cariilor, insa controalele dentare adecvate si vizitele de rutina pot reduce si chiar elimina acest risc. Sanatatea orala este un subiect care nu trebuie ignorat, iar deprinderile sanatoase se invata din primii ani de viata.

Prima vizita la medicul dentist stabileste tonul pentru sanatatea dentara pe tot parcursul vietii. Cert este ca dintii primari servesc drept ghiduri pentru dintii permanenti si sunt esentiali pentru sanatatea celor din urma. Mai mult decat atat, dintii primari sunt dintii copilului pentru cea mai mare parte a copilariei – copiii incep sa-i piarda de la varsta de sase ani, iar ultimii dinti primari se pierd in jurul varstei de doisprezece ani.

Prevenirea in adevaratul sens al cuvantului inseamna a opri o problema inainte ca aceasta sa inceapa. Importanta dintilor primari si pregatirea pentru o viata buna sunt principalele motive pentru care parintii ar trebui sa-i duca pe cei mici la un dentist pediatru (specialist pentru copii), de preferinta inainte de prima aniversare.

Este mai mult decat o simpla vizita ocazionala: chiar si un copil de un an are nevoie de o examinare cuprinzatoare si chiar de unele aplicatii preventive. Parintii vor beneficia de indrumarea stomatologului si vor primi sfaturi cu privire la curatarea dintilor, consiliere nutritionala si utilizarea de cani pentru baut, precum si recomandari de fluor pe baza nevoilor individuale.

De asemenea, prima vizita poate dezvalui problemele viitoare si poate determina cat de dese ar trebui sa fie urmatoarele vizite. Copiii cu risc scazut de afectiuni orale sau dentare pot fi vazuti anual sau semestrial pana cand dintii primari sunt complet erupti in gura, insa copiii evaluati cu risc ridicat ar putea fi vazuti la fiecare doua-trei luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.