Tipuri de roti pentru scaunele cu rotile

protejarea sanatatii
Cum sa te protejezi de raceala si gripa in sezonul rece?
septembrie 29, 2019
Carti aducatoare de speranta
octombrie 7, 2019

Exista mai multe tipuri de roti pentru scaun cu rotile care servesc diferitelor scopuri, astfel incat cea mai buna roata este determinata pe baza scopului in care individul intentioneaza sa foloseasca dispozitivul. Diferitele tipuri de roti pot fi clasificate ca anvelope pneumatice, cauciucuri solide si cauciucuri plate.

Anvelopele pneumatice sunt cele care contin un tub interior care este umflat cu aer. Cele solide sunt atasate unor jante si sunt fabricate din materiale precum cauciucul sau plasticul, ceea ce le face durabile si cu o minima intretinere necesara. Anvelopele plate sunt o combinatie dintre cele doua tipuri, adica seamana cu o anvelopa pneumatica, insa tubul interior nu este umplut cu aer, ci cu spuma sau cauciuc semisolid.

Anvelopele pneumatice sunt cele mai bune pentru utilizatorii de fotoliu rulant care doresc o calatorie mai lina pe diverse tipuri de terenuri. Datorita tubului interior umplut cu aer, acestea ajuta la absorbtia socurilor din plimbarile pe teren accidentat, permitand utilizatorului sa aiba parte de o calatorie confortabila. Cu toate acestea, exista si dezavantaje. Intrucat sunt mai moi decat celelalte roti, sunt si mai greu de propulsat pe diferite terenuri. In cazul scaunelor cu rotile electrice, bateria tinde sa dureze mai putin din cauza energiei suplimentare necesare pentru propulsare.

Cel mai frecvent tip de anvelope utilizate sunt cele solide, mai ales in cazul scaunelor rulante manuale, fiind potrivite pentru suprafete plane. Sunt mai dense, ceea ce provoaca mai putina frecare la rotire si usureaza propulsarea pe suprafete plane. Acestea sunt cele mai durabile anvelope disponibile, dar si cele mai frecvente datorita faptului ca nu necesita prea multa intretinere. Dezavantajul este ca sunt strict pentru suprafete solide, limitand astfel mobilitatea utilizatorului. De asemenea, nu absorb socurile.

Fotoliu rulant | scaun cu rotile | www.magazinulortopedic.ro

fotoliu rulant

Rotile plate sunt excelente pentru terenurile denivelate, deoarece absorb socurile si ofera confort sporit, fara a risca spargerea pneurilor deoarece nu sunt umflate cu aer. Ca si anvelopa pneumatica, acestea nu sunt complet solide, ceea ce le face mai dificil de propulsat.

Cea mai buna roata este cea care ajuta individul sa castige o buna mobilitate pentru a-si finaliza sarcinile zilnice si pentru a se bucura de viata. Daca doriti sa achizitionati produse ortopedice de calitate, inclusiv scaune cu rotile sau diverse tipuri de roti, accesati www.magazinulortopedic.ro si studiati ofertele propuse!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.